Vlatko Stefanovski Trio

Club, 00:20

Zadnja glasbena dela svetovno znanega makedonskega kitarista Vlatka Stefanovskega vključujejo filmsko, gledališko in baletno glasbo. Slovi po neverjetni kitarski tehniki ter bogatem zvoku, ki je hkrati inovativen in enostaven.

V Prilepu v Makedoniji rojeni Vlatko je kitaro začel igrati, ko je imel 13 let. Že v mladostniških letih je osnoval skupino Leb i sol, eno od največjih skupin na jugoslovanski glasbeni sceni. Leb i sol je z mešanico makedonskih tradicionalnih ritmov in rocka izdal enajst samostojnih plošč, Vlatko pa je izjemno uspešno samostojno kariero nadaljeval s petnajstimi samostojnimi albumi. Njegov najnovejši izdelek je predlanski album Seir, ki ga Vlatko označuje kot »balkanski budizem«.

Z družino živi v Skopju, kjer ima tudi odlično opremljen studio z imenom Esoteria Sound Studio. Vlatko je vedno v stiku s številnimi glasbenimi umetniki z vsega sveta in prav lani smo ga lahko slišali koncertirati tudi v Ljubljani s svetovno znanim kitaristom Janom Akkermanom. Na odru Club ga bosta spremljala Djoko Maksimovski na basu in Dejan Milosavljević na bobnih.

Vlatko Stefanovski - Seir
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji