Festival Laško Pivo in cvetje nagradil zmagovalce Rock Vizij 2016

Namen festivala Rock Vizije je podpreti mlade slovenske glasbene talente in jim omogočiti pot do glasbenih uspehov v prihodnosti. Namen donacije v obliki instrumentov je jasen, mladim, nadarjenim glasbenikom omogočiti razvoj njihovega talenta in tako spodbujati domače glasbeno ustvarjanje.

Festival Laško Pivo in cvetje nagradil zmagovalce Rock Vizij 2016

Festival Vizij organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, ki med drugim spodbuja glasbeno udejstvovanje mladinskih rock skupin ter pod svojim okriljem tudi izbere nagrajence. Donacija festivala Laško Pivo in cvetje je oblikovana iz sklada simbolične vstopnine, ki so jo na letošnjem festivalu izbrali obiskovalci in je namenjena podpori slovenskim glasbenikom.

Glavne nagrade so predstavljali vrhunski modeli kitar Framus. Izbrani dobitniki instrumentov Rock Vizij 2016 so najboljši mladi rockerji. To so bile skupine Infected, Polna luna in Diareja eksploziv ter pevka Sandra Erpe.

Veliki zmagovalec Rock Vizij je skupina Infected, ki je poleg kitare Framus Artist Serie Phil XG, prejela še bas kitaro Warwick Corvette.

Podeljene kitare, ki jih je oblikoval kitarski mojster in idol Phil X, Framus Artist Serie Phil XG, so bile prvič predstavljene na novinarski konferenci v času festivala Laško Pivo in cvetje. Takrat jih je Phil X, sicer tudi kitarist skupine Bon Jovi, tudi osebno podpisal, kasneje pa je eno od njih uporabil tudi za odrski nastop, iz katerega je nastal prvi video katerega koli ameriškega izvajalca, za pesem Kiss My Troublemaker, ki je bil v celoti posnet v Sloveniji in je objavljen tudi na uradnem kanalu festivala Laško Pivo in cvetje. Video si lahko ogledate spodaj.

Generalni sponzorji
Ostali sponzorji