Phil X & The Drills – svetovna premiera videa, posnetega na festivalu Laško Pivo in cvetje

Pesem Kiss My Troublemaker je glavni kitarist skupine Bon Jovi Phil X s svojo skupino The Drills zaigral na vrhuncu svojega nastopa 16. julija 2016. Danes video doživlja svetovno premiero, že v uvodnih sekundah pa je moč videti tudi kitaro, ki jo je oblikoval Phil X, Framus Artist Serie Phil XG. Štiri takšne kitare bodo organizatorji festivala podelili zmagovalcem vseslovenskega festivala Rock Vizije.

Štiri omenjene kitare Framus Artist Serie Phil XG je Phil X osebno podpisal na novinarski konferenci v Laškem. Namenjene so mladim, nadarjenim glasbenikom, s čimer želijo v Pivovarni Laško Union spodbujati razvoj domačega glasbenega dogajanja.

Denarni sklad zanje je bil oblikovan s simbolično festivalsko vstopnino, ki je letos znašala 2 evra. Izbor prejemnikov je bil opravljen v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Ta organizira festival mladinskih skupin Slovenije, festival Vizije, ki med drugim spodbuja glasbeno udejstvovanje mladinskih rock skupin.

Prvi dobitniki donacij so najboljši mladi rockerji Rock Vizij 2016: skupine Infected, Polna luna in Diareja eksploziv ter pevka Sandra Erpe. Kitare Framus Artist Serie Phil XG veljajo za vrhunski model, izdelane pa so v Nemčiji.

Podelitev nagrad štirim obetavnim mladim rock skupinam bo v petek, 18. novembra 2016, na regijskem srečanju festivala Vizije v Stični.

Phil x podpisuje kitare

Organizatorji festivala Laško Pivo in cvetje napovedujejo nadaljevanje sodelovanja z JSKD za leto 2017, zato vabijo mlade slovenske glasbenike k prijavi na regijska tekmovanja festivala Rock Vizije, ob tem pa snujejo tudi nove skupne projekte, ki bodo podpirali razvoj slovenske glasbe tudi na drugih glasbenih področjih.

Za konec novice predstavljamo video Phila X & The Drills Kiss My Troublemaker, posnet pri nas v Laškem!

Želimo vam veliko rockerskih užitkov! Delite naprej, če ste ponosni, da je Phil izbral Slovenijo za snemanje svojega novega videospota!

Phil X & The Drills – Kiss My Troublemaker ☆ Live at Laško Beer and Flowers Festival

Generalni sponzorji
Ostali sponzorji