Ohcet po starih šegah v Laškem - izbran je 48. poročni par!

Občinsko dvorišče

nedelja, 17. 7., od 10:00 dalje

Festival Laško Pivo in Cvetje je idealno okolje tudi za poroke, tudi letos bo tako. Na Ohceti po starih šegah bomo poročili že 48. poroči par. Ohcet po starih šegah v Laškem je ena od treh tovrstnih prireditev v Sloveniji. Zveza Možnar vsako leto objavi razpis, na podlagi prijav in opredeljenih kriterijev pa izbere poročni par.

Letošnji “Ohceti po starih šegah” v Laškem sta Saša Žvegler in Ivan Benkič, oba iz Male Breze. V prijavnici sta zapisala: “Ohcet po starih šegah nama predstavlja novo in čudovito izkušnjo v življenju. Že nekaj let spremljava to poroko. Ker so nama zelo všeč stari običaji in se rada tudi kaj naučiva, sva se odločila, da se prijaviva in s tem zapečativa najino ljubezen.”

Oba sta aktivna člana Strelskega društva Celjska četa Mala Breza. Družino sta si že ustvarila, imata osemletnega Nika in štiriletnika Tima. Devetindvasetletna Saša je zdravstveni tehnik, zaposlena v Centru za varstvo in delo Golovec, enaintridesetletni Ivan pa je zidar, zaposlen v podjetju Monting SK.

Ohcet po starih šegah poznata in sta si jo že večkrat ogledala – letos bosta v glavnih vlogah. Starši so novico z navdušenjem sprejeli, tudi prijatelji so veseli, nekateri pa presenečeni. Sama pravita, da komaj čakata!

Tudi pri Zvezi Možnar so priprave na letošnje Laško Pivo in Cvetje v že polnem teku. Ohcet bodo, kot je že v navadi, tudi letos spet izpeljali člani in članice Kulturnega društva Anton Tanc Marija Gradec ter Kulturno umetniško društvo Šentrupert. Ker pa ženin in nevesta sodelujeta v strelskem društvu, bodo njihovi člani prav gotovo z veseljem sodelovali pri oblikovanju letošnje ohceti.

sponzorji-poroka

Generalni sponzorji
Ostali sponzorji