Spopad harmonik – Miha Debevec in Tomaž Rožanec

Oder Club

Virtuozna harmonikarja Miha Debevec in Tomaž Rožanec, ki skupaj nastopata že skorajda desetletje, poznamo tudi pod imenom »Spopad harmonik«.

Eden igra na diatonično, drugi na klasično harmoniko, skupaj pa vseskozi podirata stereotip harmonike kot inštrumenta, ki ga pri nas večina pozna bolj iz ljudske in narodnozabavne glasbe.

Miha Debevec je dvakratni absolutni zmagovalec najprestižnejšega tekmovanja na svetu v igranju na diatonično harmoniko ter zmagovalec številnih drugih pomembnih tekmovanj doma in v tujini. Tomaž Rožanec je diplomant svetovno znane nemške akademije za glasbo Franz Liszt, izpopolnjeval se je pri večini svetovno znanih pedagogov in koncertnih mojstrih.

S harmoniko na inovativen način posegata tudi v druge glasbene zvrsti, zato je v njunem repertoarju mogoče zaslediti vse od Metallice, Piazzolle, Brahmsa, etno glasbe, pa do Abbe in Avsenika; posnela sta tudi tri albume Spopad harmonik, Izrazi harmonik in letošnji Dež in sonce.

Na festivalu Laško Pivo in cvetje bosta ker tri dni gostitelja na odru Club, z zvokom harmonik bosta povezala nastopajoče skupine v pester kolaž glasbenih zvrsti in zvokov iz vsega sveta.

Generalni sponzorji
Ostali sponzorji