Igor in Zlati zvoki

Jubilejnik, 19:00

Vodja ansambla Igor Podpečan, tudi šef založbe Zlati zvoki in istoimenskega snemalnega studia na Izlakah, je prej igral bariton in bas v ansamblu bratov Avsenik; po prenehanju njihovega delovanja pa je leta 1992 poprijel za harmoniko in ustanovil skupino Igor in Zlati zvoki, ki je sprva delovala kot studijska zasedba.

Skupina, ki od takrat sodi med najbolj znane in uspešne slovenske narodnozabavne ansamble, je posnela vrsto albumov v slovenščini, pa tudi takšnih s posnetki za nemško govorno področje. Za večje uspehe štejejo nagrado za najboljši slovenski valček leta 1998 – skladba Zlatolaska, in 3 nastopi v sloviti TV oddaji Karla Moika »Musikantenstadl«.

Ansambel, katerega člani so še Brane Jahn, Jelka Hafner, Mike Orešar, Matej Kozel in Martin Frece, s priredbo legendarne Avsenikove skladbe Tam kjer murke cveto napoveduje tudi nov album, s katerim se bo skušal vrniti v stare čase narodnozabavne glasbe, brez danes modernih prijemov in tehnike.

Na začetku petkovega večera na Jubilejniku se jim bo pridružila tudi prav tako legendarna vokalna skupina Fantje s Praprotna.

Igor in Zlati zvoki @ Laško Pivo in cvetje
IGOR IN ZLATI ZVOKI - TAM KJER MURKE CVETO
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji