ManuElla

Jubilejnik, 21:10

Prava Laščanka – njeni starši imajo v mestnem jedru Laškega pivnico, kjer rada popije točeno pivo. Še posebej pa v času Piva in cvetja! Manuela Brečko je končala glasbeno šolo, smer klavirska harmonika, hkrati pa se je učila tudi igranja bas kitare in klavirja ter solo petja, ki je bilo vedno njena prva strast.

Leta 2005 je nastopila na Bitka talentov v oddaji Spet doma, leta 2010 je bila izbrana med 100 najboljših talentov Nemčije v oddaji Das Supertalent, nastopila je v polfinalu Misije Evrovizija 2012. Na Slovenski popevki 2013 je osvojila peto mesto, lani pa je kot edina Slovenka s pesmijo Vozi me vlak v daljave nastopila na RetrOpatijskem festivalu.

Letos je s skladbo Blue and Red, ki jo je napisala skupaj svojim fantom Marjanom Hvalo na besedilo Leona Oblaka, zmagala na Emi in s tem postala naša predstavnica na 61. Pesmi Evrovizije v Stockholmu.

Njeno glasbeno ustvarjanje je tudi tehnično dobro podprto, saj je leta 2011 diplomirala na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko iz produkcije v snemalnem studiu.

ManuElla - Blue and Red (Eurovision Song Contest 2016 - Slovenia)
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji