Phil X & The Drills

Zlatorog, 22:25

Ekskluzivni vrhunski rock show prav na zadnji dan festivala!
Philip Xenidis, bolj znan kot Phil X, je kanadski kitarist, pevec in avtor, eden najboljših studijskih kitaristov na svetu ter tudi glavni kitarist skupine Bon Jovi, s katerimi je pravkar končal snemanje novega albuma This House is Not For Sale, ki bo izšel septembra letos.

V Laško prihaja s svojo matično skupino The Drills, to bo njihov edini nastop na poletnih festivalih v Evropi. The Drills so tudi tik pred izdajo četrtega albuma Stupid Goodlooking, na katerem bo gostovalo kar 9 odličnih bobnarjev. Phil X njihovo glasbo opisuje kot mešanico Elvisa Costella in KISS-ov, z dodanim ščepcem Foo Fightersov.

Začel je leta 1982 s težkometalno skupino Sidinex (anagram njegovega priimka), po letu 1987 pa je nadaljeval kariero v skupinah Aldo Nova, Triumph in The Bushdoctors, zraven pa igral na albumih skupin in zvezdnikov kot so Tommy Lee, Methods of Mayhem, Avril Lavigne, Kelly Clarkson, Orianthi, Rob Zombie, Chris Daughtry, Alice Cooper, Thousand Foot Krutch…

Leta 2011 je prvič zamenjal kitarista skupine Bon Jovi Ritchieja Samboro, ko se je ta odvajal od zasvojenosti, dve leti pozneje pa je s turnejo Because We Can postal njen član.
Phil X na odru in na snemanjih uporablja vrsto različnih kitar iz svoje bogate zbirke, v sodelovanjem s nemškim Framusom pa je nastala tudi njegova signature kitara, ki jo poznavalci štejejo med še posebej vrhunske rockovske inštrumente.

NEW!!!! The Drills : Phil X - I Wish My Beer Was As Cold As Your Heart - Director's Cut
Bon Jovi - YOU SHOOK ME ALL NIGHT LONG - PHIL X - Sydney, Australia - 12-14-2013
Phil X Jams - Air Hockey Champion - The Drills
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji