Ansambel Franca Miheliča

Jubilejnik, 20:30

V lanskem letu je Ansambel Franca Miheliča, ki je v narodnozabavni glasbi izvirno zapolnil prostor med Avsenikom in Slakom, praznoval 45-letnico delovanja. Sodi med najbolj znane narodnozabavne ansamble ne samo pri nas, ampak tudi izven naših meja.

Vodja in ustanovitelj Franc Mihelič slovi po izmenjujočem igranju na 7 harmonik, diatonično harmoniko igra petprstno, zanj so naredili harmoniko s toni v nižinah in na njegov predlog dodali še en gumb, s čimer je dosegel, da se je dalo na trivrstno harmoniko zaigrati v štirih durih.

Ob lanskem glasbenem jubileju je izšel nov album Glasba je moj čarobni svet, pospremila pa ga je še istoimenska knjiga izpod peresa Ivana Sivca. V njej je avtor zbral pripovedi Franca Miheliča, več kot 250 fotografij, veliko besedil, skladbe z notnim zapisom, celotno diskografijo, seznam skladb in drugih dragocenih spominov.

Člani današnje zasedbe Ansambla Franca Miheliča so še njegova žena Bernarda, sin Tadej ter Milan Kokalj, od leta 2005 pa z njimi poje Ivan Hudnik.

Ansambel Franca Miheliča - Slovenski venček
Ansambel Franca Miheliča-Oh, te ženske
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji