Orlek

Club, 22:25

Knap’n’roll – to je orlekovska oznaka mešanice rock’n’rolla, z elementi folka, etna in polke, ki jo ob elementarni rockovski zasedbi poudarjata še pihalna sekcija in harmonika. Orlek, poimenovan po bližnjem hribu, prihaja iz Zagorja ob Savi, iz srca rudarskih revirjev, s socialno-humorno obarvanimi besedili, ki opisujejo trpko delo in rudarsko življenje.

Razen na domačih odrih je Orlek gostoval tudi v tujini, na festivalih tovrstne glasbe, festivalu WOM, Tanz & Folk Festu v Rudolstadtu (Nemčija), Folk Fiesti (Poljska), na Musikfestu v Bethlehemu (ZDA), Arts Festival Lahore (Pakistan), Folkherbstu v mestu Plauen (Nemčija), festivalu Fringe (Avstralija), Chaoyang Spring Carnivalu v Pekingu na Kitajskem ter na drugih festivalih po Madžarski, Avstriji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Rusiji, pa tudi leta 2012 na turneji za slovenske izseljence v Braziliji, Argentini ter Urugvaju.

Ob dvajsetletnici je skupina leta 2009 izdala biografijo ter dokumentarni film; najnovejši (deseti) album pa je zdaj že štiri leta star Repete s starimi skladbami v novih preoblekah, in z novo Življenje gre naprej. Ob 25-letnici pa so prejeli najvišje priznanje za kulturo v občini Zagorje, plaketo dr. Slavka Gruma.

Njihova letošnja odrska predstava se imenuje Orlek Unterzug in vas bo spravila na noge takoj po ognjemetu!

Orlek - Fešta (Official video)
Orlek - Sončen dan (Poprock festival)
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji