Monom

Malt, 22:30

Tujina ga pozna pod umetniškim imenom HouseMouse in v zadnjem času kot Monom. Stane Špegel je kot skladatelj, instrumentalist, producent in avtor multimedijskih vsebin na slovenskem umetniškem prizorišču aktiven že več kot trideset let.

Izdal je štirinajst samostojnih glasbenih albumov in še osem kot član različnih skupin (The Stroj, Fuzit, Amfibia, Neurobic, Kissik, Dig, BioNet). Njegove skladbe so izšle na več domačih in tujih zbirkah, znani so remiksi del drugih izvajalcev, kot na primer Elevators, francoskega dvojca AIR, evrovizijski šlager Samo ljubezen razvpitih Sester, septembra 2003 pa se je na mednarodnem razpisu za priredbo klasične skladbe s svojo glasbeno vizijo kreacije Erika Satiea »Gymnopedie No. 1« uvrstil med tri najboljše.

Prav konec letošnjega aprila je pod imenom Monom izšel njegov novi EP Seacrets, prvi iz serije EP-jev, ki jih bo Stane Špegel v prihodnjih mesecih objavil pri nemški založbi Plusquam Records Labelgroup. Seacrets prinaša štiri nove chillout skladbe, ki jih je kot avtor, aranžer in producent odigral na fotonski žitari in starem, zaprašenem vokoderju.

SKIN SCREAM - THE STROJ
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji