Šank Rock

Zlatorog, 00:35

Šank Rock je ena najbolj znanih slovenskih rokovskih skupin. Skozi vsa obdobja njihovega delovanja je zamenjala veliko število članov, nekajkrat je tudi prenehala z delovanjem. K ponovni združitvi na predlanskem Pivu in cvetju jih je spodbudil prav glasbeni direktor festivala Urban Centa, ki jih je povezal s kitaristom Stevom Stevensom, po sicer napovedanem edinem ekskluzivnem nastopu, pa so se odločili za ponovno delovanje, saj jim je imeniten odziv publike dal še dodaten zagon.

Skupina, ki je v zasedbi Matjaž Jelen (vokal), Bor Zuljan (kitara), Cveto Polak (bas kitara), Roman Ratej (bobni) ter Sašo Gačnik (klaviature), je od takrat v dobrih dveh letih z vrsto koncertov dala vedeti, da prihaja njen drugi čas. »Za starejše smo nekoliko nostalgični, ker jih naše pesmi spominjajo na mladost, mlajšim pa smo zanimivi, ker igramo drugačno glasbo kot današnji rokerji«, pravijo člani skupine.

Skupina je v letih od 1982 do 2011 posnela štirinajst studijskih albumov in nanizala vrsto nepozabnih uspešnic – med takšne, kot so Pravljica o mavričnih ljudeh, Metulj, Jaz nimam noč za spanje, Hitro drugam, Ker te ljubim, Vzemi ali pusti, Delam, kar paše mi, Dej se mal nasmej, pa se zdaj uvrša tudi Restart. Slednja je ob treh novih.- Ni sreče brez R’n’R’, Vse bo dobro in Ljubezen, resnica, življenje – ter šestih največjih dosedanjih uspešnicah dodatek na zadnjem albumu Restart.

Šank Rock - Restart
Šank Rock - Pravljica o mavričnih ljudeh (Pivo in Cvetje 2014)
Generalni sponzorji
Ostali sponzorji